19520717 - Tappade badkasse, hittade den

Tappade badkasse, hittade den
efter 10 min. tom och förbränd.

En minst sagt mystisk händelse utspelades i Visby i går eftermiddag. En dam från Vallentuna som har sommararbete i Visby tappade då hon var på väg att bada en rottingkasse innehållande en badkappa och två baddräkter. Hon upptäckte förlusten nästan omedelbart och hittade också sin kasse — utan innehåll och halvt förbränd.

Damen cyklade vid 17-tiden vägen Murfallet—Strandvägen. En bit utåt Strandvägen upptäckte hon att hon tappat kassen med badkappan och baddräkterna, mörkröd resp. röd och blå till färgen. Hon vände omedelbart och cyklade tillbaka mot Murfallet. I en papperspelle såg hon sin kasse sticka upp. När hon tittade närmare efter fann hon att den var tömd på sitt innehåll och till hälften förbränd inifrån. Enligt polisen som senare undersökte kassen förefaller det som om elden orsakats av magncsiumblixtar.
Det mystiska i sammanhanget är att den som hittat kassen kunnat lägga beslag påadess innehåll och sätta e d på den inom tio minuter — längre tid tog det inte för damen att komma tillbaka efter upptäckten. Visserligen fanns ingen person i närheten när damen cyklade förbi men när som helst kunde en bil eller buss dyka upp — vägen är ju så här års starkt trafikerad. Någon måste emellertid ha sett damen tappa kassen och så har väl tillfället gjort tjuven.Gotlänningen
Torsdagen 17 Juli 1952
Nr 162
Årgång 69