19520719 - Gott ordningsbetyg åt

Gott ordningsbetyg åt
gästande flottisterna.

De gästande flottisterna får i stort sett ett gott betyg av polisen. Visserligen fanns det de som tagit sig lite för mycket till bästa men så fort det störde plockades de upp av sina egna ordningspatruller och förpassades till resp. fartyg. Polisen behövde inte i något fall ta hand om någon fyllerist.

Däremot vill den gärna ta hand om den flottist som slog sönder en bilruta på Södertorg. Han hade sällskap med en kamrat och tydligen tänkte de två ge sig ut på en åktur. Båda hann emellertid smita när de såg sig observerade.

Busgäng på »Gotland» greps av polisen.
Sämre än flottisterna uppförde sig ett gäng ynglingar på m/f Gotland under resan till Visby i natt. De förde oväsen, irriterade andra passagerare och uppträdde överhuvud förargelseväckande. En av ynglingarna slängde under de andras vilda skrän slutligen i morse en pilsnerflaska i kajen så att innehållet stänkte omkring. Då tröt tålamodet hos medpassagerarna, polisen rekvirerades och busfröna fick tid att lugna ner sig på polisstationen.

»Blomsterälskare» hamnade hos polisen.
En yngling som i går kväll roade sig med att plocka blommor ur krukorna på Donners plats hamnade också hos polisen. Det är nämligen uttryckligen förbjudet av stadens myndigheter att lägga beslag på blommor och blader i de allmänna planteringarna.Gotlänningen
Lördagen 19 Juli 1952
Nr 164
Årgång 69