19361215 - Biograferna.

Biograferna.

Hansabio har ett program, som torde vara alla pojkars förtjusning. Det är Ken Maynard, som jämte sin berömda vita häst Tarzan spelar huvudrollerna i en fartfylld Vilda västern-film med namnet "Den stora poststölden", där ett gäng bovar överrumplas genom Kens rådighet. Det förekommer även vacker musik i stycket, och scenerna äro spännande så det förslår. En klämmig film, helt enkelt.
Ett par kortfilmer, bl. a. en rolig boxningshistoria, utfyller programmet.
"Hjärter i trumf" heter en ganska pigg och trevlig historia, som igår hade premiär på Visbybio. Det är visserligen en äkta amerikansk film med en brokig blandning av sång, dans, sentimentalitet och t. o. m. självmord som ingredienser, och ibland har kanske en svensk publik litet svårt att följa med i galoppen, men det hela är elegant och älskvärt serverat, varför man gärna överser med eventuella logiska saltomortaler. I alla händelser har man nöje av filmen, som stundtals presterar en svidande vidräkning med de amerikanska societetshyeccrnas sätt att bekämpa en för dem misshaglig person. Vad som ytterligare gör historien njutbar är den välspelande trion i huvudrollen, Jean Harlow, William Powell och Franchot Tone. Den platinablonda Jean skär dock just inte några lagrar som dansös.
En tecknad film inleder programmet.
Reginabiografens film "Med en polis i faggorna" är ingalunda någon kriminalfilm utan en glad och uppsluppen komedi från London. Betty Balfour är fin och rolig och sprider gott humör omkring sig. Förpjäserna kan man inte heller klaga på.Gotlands Allehanda
Tisdagen 15 December 1936
Nr 292