19400605 - Kraftiga vedergällningsraider mot tyska städer.

Kraftiga vedergällningsraider mot tyska städer.

Anfall mot industrierna i Ruhr och Västtyskland.
Paris, 5 juni. (TT.) De allierades luftstridskrafter företogo natten till tisdagen och på tisdagsmorgonen kraftiga vedergällningsraider mot vissa industriella centra i Tyskland som svar på bombardemanget av Paris. Det franska flyget anföll industrien och flygfält vid Mlinchen och Frankfurt am Main, medan det brittiska flyget särskilt inriktade sig på staticiner och anläggningar i Ruhrs stora industribäcken. Alla franska plan återvände till sin bas.
Vid flygangreppen i västra Tyskland träffades bl. a. av de största flygmotorfabrikerna. Många explosioner och eldsvådor på olika håll kunde iakttagas.

Zeebrügges hamn är blockerad.
London. (TT. fr. Reuter.) En officer vid flottan som deltog i operationerna för att blockera Zeebrügges hamn förklarade efteråt för Reuters korrespondent att hamnen nu är fullständigt instängd och omöjligt att använda under flera månader framåt. Under en första raid mot Zeebrügge sänkte de brittiska styrkorna ett fartyg som var fyllt med betong omedelbart utanför hamninloppet och ett annat strax intill. Tyskt flyg och artilleri var hela tiden i kraftig verksamhet. Ett andra försök gjordes ett dygn senare och då lyckades man sänka en del pråmar tvärs för slussportarna samt två fartyg med betong inne i hamnen på sådant sätt att slussportarna icke kunde användas. När de deltagande sjömännen fyllt sin uppgift återvände de i småbåtar till de krigsfartyg som eskorterat dem. Operationerna utfördes utan några som helst förluster för engelsmännen.Gotlands Allehanda
Onsdagen den 5 februari 1940
N:r 127