19430111 - Korporationstävlingen skidor hålles i år den 31 januari.

Korporationstävlingen skidor hålles i år den 31 januari.

Skidprogrammet för vintern har nu fastställts.

Den tredje korporationstävlingen på skidor kommer att äga rum den 31 januari och den hålles som vanligt med Visby AIK och Gotlands Allehanda som arrangören Det strålande vintervädret har gjort att alle man nu gjort sin utrustning klar och satt fart på träbingen. Under gårdagen såg man skidlöpare bakom varje buske ute i terrängen och detta bådar om någonsin gott för de kommande tävlingarna.
Efter en upptakt den 24 jan., då VIF anordnar en träningstävling på 7 km., kommer säsongens första stora slag med korporationsstafetten. Placeringen av tävlingen i säsongens början är gjord i den avsikten att den skall utgöra en ordentlig "väckelse" för skidfolket redan på ett tidigt stadium av vintern. Det är inte så alldeles säkert att vi detta år kunna räkna med vinter till slutet av mars och det gäller därför att utnyttja de möjligheter som redan nu finnas.
Försumma därför inte de goda träningstillfällen som vintern just nu har att bjuda på utan ordna laggarna fortast möjligt om det Inte redan är gjort och bättra på konditionen genom små träningsturer, när det lämpar sig. Vi åter komma med det snaraste till arrangemanget.

DM-tävlingen går den 21 februari.
Skidsektionen inom Idrottsförbundet har vidare fastställt datum för övriga stortävlingar under vintern och pro grammet har hittills följande utseende: 24 jan. VIF:s träningstävling 31 jan. Korporationsstafetten.

7 febr. Visborgsloppet (1 18).
14 febr. VIF:s stafett 3x10 km. 24 febr. DM-tävlingen.
28 febr. Gotlands elitvintersoldat (I 18).
20 arrangörer för fiksskidmarschen.

Antalet arrangörer för Riksskidmarschen, som får sin huvudsakliga tyngdpunkt förlagd till sista hälften av februari, har nu för Gotlands del vuxit till 20. 1 fjol var antalet omkring 30, så det återstår ju ännu en bit till detta resultat, som man naturligtvis strävar efter att överträffa. Det torde också finnas möjligheter till detta, ty en del klubbar som bruka vara med ha ännu inte gjort allvar av sin anmälan, bl. a. gäller detta de militära föreningarna.
I Visby blir det som vanligt gemensamma arrangemang inom de civila klubbarna VIF, Gute och AIK.
I övrigt ha följande föreningar anmält sia som arrangörer: Alva IK, Bro JUF:s IK, Dalhems IF, Fardhems IF, Gotl.
Tofta IF, Kappelshamns sportklubb, Klintehamns IK, Levide IF, Ljugarns IF, Lärbro IF, Rone GoIF, Rute IF, Slite IF, Sproge bollklubb, Stenkyrka IF, Tingstäde TK, Valls IF, Vallstena IF och Källunge JUF.

Stortävlingarna på skidorbörja.
Skidsäsongen kom i gång på allvar i går, då våra skidstjärnor prövade formen i tävlingar på olika platser.
Haldo Hanssons minne, en tävling på 18 km., kördas för första gången i Alstern. Atterday, Hellas, vann två sekunder före förfjolårets Vasaloppsegrare 0. Wiklund.
- Härjedalsmästerskapet på 15 km. i Funäsdalen vanns av Jon Fagenius, Funäsdalen, nära två minuter före Fjällgren, Funäsdalen.
- Ljusnestafetten 3X10 km., blev en överlägsen seger för Brännan, som kom mer än tre minuter före närmaste lag Bergvik-M~
- I Grycksbo vann Nils Karlsson, Mora, en tävling på 15 km., drygt 2 min, före Axel Hjärpe, Rättvik.
- Segrare i backtävlingen i Hammarbybacken i Stockholm blev Hans Hedberg, Djurgården.

Söndagens bandymatcheri div. I
lämnade följande resultat: Norra gruppen: Bollnäs-Hugo 5-3, Sandvikens AIK-Heros 1-3, Skutskär-Rättvik 10-0, Vesta Broberg 1-2.
Södra gruppen: Karlstads GötaSlottsbron 2-0, Katrineholms SK-Reymersholm 2--1, viljan ---Västerås ST 3-4, Örebro SK-Nässjö IF 2-2.
I div. II segrade bl. a. Hammarby över Djurgården med 11-1 och AIK över Råsunda med 9-2.

Handboll.
Karlskronakamraterna-Sanna 15-11.

Stryktipset.
Hellas-Redbergslid 8-11 2
IFK Karlskrona-Sanna 15-11 1
Majorna-Västerås HF 20-8 1
KFUM Örebro-Köping 12-7 1
IFK Eksjö-T 1:s IF 16-8 1
Kristianstad-IFK Ystad 9-9 X
AIK-Salk 1-3 2
Linköping-TSK 2-2 X
Örebro TK-Norrköping 3-1 1
ATK Lund-Karlskronafl. 3-1 1
Bellevue-Lugi, Lund 2-2 X
Ängelholm-Malmö LTK 0-4 2

Siffertipset.
Göta-Slottsbron 2-0
Örebro-Nässjö 2-2
Bollnäs-Huge 5-3
Skutskär-Rättvik 10-0Gotlands Allehanda
Måndagen den 11 januari 1943
N:r 7