19520919 - SÖDRAN.

SÖDRAN.

MATCHEN Hemse—Hablingbo blev en klar hemmaseger och med denna minskade spänningen i fortsättningen Hemselaget bör om inget oförutsett inträffar vinna årets serie.
Laget är också det för tillfället klart bästa. Den starka halvbackskedjan var för dagen ännu bättre än tidigare genom Bror Fredrikssons goda spel.
Epitetet bäste man på plan är på sin plats denna gång. En eloge också för just och vårdat spel. Matchen var för övrigt jämnare än resultatet utvisar men hablingarnas skjutförmåga står inte alls i jämnhöjd med energi och kondition.
I BURGSVIK fick hemmalaget vidkännas ett kraftigare nederlag än väntat.
Olle Nilsson på vänsteryttern i grötlingbolaget var i gammalt gott slag och spelade och sköt väldeliga. Någon »ärtbössa» har den gode 011e aldrig varit utrustad med, så blir det bara rätt riktning är det inga »småpotatis» för målvakterna.
BURS VANN klart borta mot När, som vi tippat. I Alva höll hemmalaget målsiffrorna nere bättre än väntat mot Vamlingbo, som inte kommit i bästa slag ännu.
NÄSTA OMGÅNG bjuder på en klar hemmaseger Rone—När. Matchen Hablingbo—Vamlingbo kan bli mycket jämn, men troligen avgör hemmaplan denna gång. Burgsvik kan också överraska Hemse på hemmaplan men bortaseger är troligast. Burs—Alva vinner hemmalaget knappt.Gotlänningen
Fredagen 19 september 1952
Nr 217
Årgång 69
Lösnummer 20 öre