19521004 - Final i morgon på årets travtävlingar.

Final i morgon på årets travtävlingar.

Skrubbstravet som tecknaren sett det. T. v. kön vid toton före ett lopp, t. h. en publikbild och nedtill ett spännande upplopp.

Vi står nu inför slutuppgörelsen före år 1952 inom den gotländska travsporten, eftersom årets sista tävlingar hålles om söndag. Beträffande hästmaterialet är det inga förändringar i startlistorna utan det är de gamla för travpubliken välkända kamparna, som slåss om vinstsummorna. Det blir dock inte mindre spännande för det, då ju meetingstilläggen mer och mer handikappar de bättre travarna.
I lopp II har Charlie Girl nu satts utom toto, då hon av de flesta med rätta betraktas såsom självskriven segrare. Oddsen i det loppet har ju under hela mestinget legat absolut i botten. Det har försports, att Peggy Dear inte ställer upp på söndag, men kvar står i alla fall åtta stycken på toton. Det avslutande snabbloppet med tio deltagare går nu över 2.200 m. och varierar på grund av tilläggen från 2.240 till 2.300 för deltagarna. De mest belastade hästarna Hapsal, Tåby och Turf bör nu ha stora möjligheter att på allvar konkurrera om tätplatserna. I Om söndag fastställes också dels vinstrikaste Gotlandsfödde häst, dels segerrikaste på Gotland bosatte körsven på. Skrubbsfältet under år 1952. j Vinstrikaste häst hittills är Stall Romas Charlie Girl med 2.100 kr och denna hennes placering går inte att hota. Som god tvåa kommer Otto Hanssons Charlie Winner (fjolårssegraren) med 1 1.375 kr. Beträffande körsvennerna är däremot utgången inte så säker. Efter poängberäkningen 5 för seger, 4 för andra plats, 3 för tredje plats, 2 för fjärde och 1 för femte plats är ställningen bland de fem bästa följande: Edmund Dahlbom 46 poäng, Olle Norman, 45 poäng, Arne Söderström 42 poäng, Arne Björkqvist 41 poäng och Otto Nilsson 37 poäng. Så även här kan man vädra spännande slutuppgörelser. Calle Holmström, som i varje fall inte ännu är mantalsskriven på Gotland, får tyvärr inte delta i den tävlingen, men som en jämförelse så kan han ståta med hela 107 poäng.
Och så hoppas vi att det »ruskar» färdigt till en angenäm och trivsam final på Skrubbsfältet.
T-n.

Calle Holmström, tävlingarnas
framgångsrikaste körsven.

Vi tippar:
LOPP I: 1) Germen, 2) Laila, 3) Love. Outs.: Rampé.
LOPP II: 1) Titti B (Charlie Girl går utom toto), 2) Charlie Maid, 3) Ninita. Outs.: Peggy Dear.
LOPP III: 1) Rappson, 2) Rufsi, 3) Blacken. Outs.: Bo.
LOPP IV: 1) Passad, 2) Nocturno, 3) Zuleima. Outs.: Deiron.
LOPP V: 1) Novak, 2) Rulle, 3) Bettan. Outs.: Netta.
LOPP VI: 1) Zefyr, 2) Ramora, 3) Gange Jung. Outs.: Narciss.
LOPP VII: 1) Broman 2) Gullman, 3) Frej. Outs.: Laila.
LOPP VIII: 1) Charlie Dick, 2) Tåby, 3) Polo Spens. Outs.: Pierrot.Gotlänningen
Lördagen 4 oktober 1952
Nr 230
Årgång 69
Lösnummer 20 öre