19521017 - - SÖDRAN -

SON:

- SÖDRAN -

DET BLEV VAMLINGBO som återförde spänningen i serien, genom att slå, Grötlingbo med uddamålet ligger tre lag praktiskt lika. Hemse har en poäng mindre förlorad så att säga, men Hablingbo bättrade i stället upp sin målkvot mot När i söndags, och genom att Grötlingbo och Hablingbo ännu skall mötas i höst vet man inte hur den inbördes ställningen mellan dessa två lag kommer att bli.

BURS VISADE ännu en gång att den tiden är förbi när det bara var att åka ut och hämta poäng. Nu får alla lag kämpa för vad de är värda, men lyckas många av dem ändå inte betvinga de duktiga burspojkarna.
Alva dukade under hemma mot Rone med 0-3, och fortsätter kampen mot När att undgå jumboplatsen.

HEMSE STOD ÖVER, och därigenom gick Hablingbo upp till serieledningen på bättre målkvot. På söndag är hablingarna spellediga och grötlingarna har då chansen gå förbi genom en storseger över Bors.
Vi är emellertid inte säkra på att Grötlingbo vinner den matchen. Laget är lite down just nu, och försvaret som alltid varit starkt visar en hel del brister.
Hemse återtar ledningen genom seger över Alva. Rone förlorar mot Burgsvik hemma och Vamlingbo tar två säkra poäng borta mot När. Det skulle innebära att vamlingarna får tätkänning, vilket är enbart glädjande.

Boxning
Jimmy Carter från New York tog på onsdagskvällen tillbaka sin VM-titel i lättvikt genom att poängbesegra Lauro Salas, Mexico, i en match i Chicago. Carter erövrade titeln från Ike Williams i maj 1951, försvarade den framgångsrikt mot Salas i april i år, men i en returmatch mot mexicanaren i maj i Los Angeles fick han stryk på poäng.
Endast 5.283 betalande hade kommit för att titta på matchen, den minsta publik som någonsin sett en VM-match i modern tid.

Söndagsfotboll
Stockholmserien:
Årsta SK—Gute

Klass I:
Othem—Havdhem
AIK—Stenkyrka
Roma—Slite
Fardhem—Vänge

Reservlagsserien:
Othem—Havdhem
AIK—Stenkyrka
Roma—Slite
Fardhem—Vänge

Juniorserien:
Othem—Gute
AIK—Vall
Roma—Slite
VIF—Dalhem

Norra serien:
Hellvi—IFK
Fårösund—Gute B
Tingstäde—Bro
VIF—Lärbro

Norra reservlagsserien:
VIF—Lärbro

Centralserien:
Garda—Dalhem
Hörsne—Klintehamn
Stånga—Lye
Ljugarn—Torsburg

Centrala reservlagsserien:
Garda—Dalhem
Stånga—Lye

Södra serien:
Hemse—Alva
Rone—Burgsvik
Grötlingbo—Burs
När—Vamlingbo

Pojkfotbollen
Södra pojkserien är slutspelad och Levide står som överlägsen slutsegrare med endast en förlorad poäng. Resultat från de sista matcherna:
Alva—Levide 2-6. Havdhem—Rone w. o. till Rone.
Levide    6 5 1 0 31-6 11
Alva    6 3 0 3 11-18 6
Havdhem    6 2 1 3 16-3 5
Rone    6 1 0 5 2-33 2

Sydöstra pojkserien:
Lye—Burs 1-2.
När—Stånga w. o. till När.
Burs    8 4 4 0 11-5 12
När    7 4 3 0 18-5 11
Lye    7 3 1 3 22-12 7
Garda    7 2 0 5 5-18 4
Stånga    7 0 2 5 4-20 2

På söndag spelas de sista matcherna. Burs har slutspelat och får väl troligen släppa förbi När, som endast behöver oavgjort mot Garda för att vinna serien.
Söndagens matcher:
När—Garda Stånga—Lye.

Roma IF
höll i går kväll möte och bland de viktigaste besluten kan nämnas att man åter skall, försöka få fart på gymnastiken i samhället. Lokal har man ju i Folkets hus och som ledare skall man försöka få Arne Wallfält att fungera. När fotbollssäsongen är slut är det också meningen att man skall sätta igång med bordtennis. Det stora diskussionsämnet var ishockeyn och dess ekonomi, men något beslut kunde inte fattas, utan det hänsköts åt styrelsen. Ett lag i bandyserien beslöt man att anmäla. Mötet besöktes endast av 11 medlemmar, vilket väl är i lägsta laget då klubben har över 400 medlemmar.

Klubbmeddelanden
BRO SK ORIENTERARE TILL LM.
Skarpek kl. 7, Bro 7.15, vägskälet söder Röstäde 7.45 över Bäl och Tingstäde.Gotlänningen
Fredagen 17 oktober 1952
Nr 241
Årgång 69
Lösnummer 20 öre