19520711 - Sportspalter

Sportspalterna

Torsburgs BK nytt fotbollslag.
Torsburgs BK heter det senaste tillskottet i den gotländska fotbollsfamiljen och hemorten är Kräklingbo. Klubben är så pass ny, den är bildad i år, att man ännu inte spelat så många matcher. Det största problemet, att skaffa en plan, har lösts på ett förträffligt sätt. Lantbr. Martin Wiman, Tings, har välvilligt ställt sin »rastgård» till förfogande.

Allt detta berättar lagledaren Sven Sandelius, när vi idag telefonkontaktar honom. Vi har spelat mot bl.a. Ljugarn och Buttle, fortsätter Sven, men vi har fått stryk i samtliga matcher. De flesta grabbarna är ganska unga och har aldrig tidigare spelat fotboll, men vi har en spelare som är i 30-årsåldern som varit med tidigare. Tränar gör vi ett par gånger i veckan, men någon som sköter träningen har vi inte. Vi räknar inte med att vinna "några matcher under det första året, men det kommer väl ...
På tal om plan så berättar Sven, att den kommer att mäta 100x55 m och ligger i Tings rastgård. I vanliga fall är det varmblodiga hästar som motionerar där, meh nu blir det idrottsplats. Man får hoppas att grabbarna spelar lika spänstigt som de fyrbenta djuren j vanliga fall springer fram i rastgården.
Laget kommer troligen att få spela i Centralserien och man får hoppas att grabbarna inte tappar modet om det skulle gå lite dåligt till att börja med. All vår början ...
Rune.

Othem slog Fardhem i fotbolls DM.
Othem vann igår över Fardhem med knappa 3-2 och gick därmed vidare till semifinalen mot IF Gute i årets fotbolls-DM. Ställningen i halvtid var 2-1 till Fardhem och spelet som presterades var ett av de vackraste som varit på Fardhems plan i år.

Othem tog ledningen i 15:e min. genom Nisse Engström, som efter kalabalik framför Fardhemmålet satte in läderkulan i nätmaskorna. Kvitteringen kom genom en straff, som hade Henna Karlsson som upphovsman. Exekutorn Sven Höglund ställde Othemkeepern utan chans och 1-1 var ett faktum. Några minuter efteråt gjorde Fardhems hy. Sture Lindgren ett vackert mål och Fardhem kunde gå till halvtidsvila med ett litet försprång på 2-1 i målprotokollet.
Andra halvleken började med kvitteringsmål för Othem, genom straff, efter hands på Holger Hallgren. Cf. Sture Jakobsson lade bollen till rätta och gjorde 2-2. I 25:e min. fastställde Nisse Engström resultatet till 3-2 till Othems favör och så var segern klar och klart var det även för semifinal mot Gute.
Nisse Engtsröm var det starkaste namnet i Othem för dagen, medan försvararna Ove Höglund och Evert Jakobsson, samt vikarierande centern Joel Hallgren gjorde bästa insatsen i hemmalaget.
Domare: »Ida» Wallin, Havdhem.

Oskarshamns pojklag slog Tingstäde
med 6-1 i en fotbollsmatch i går kväll. Oskarshamn hade ett markant övertag matchen igenom och Oskarshamns burväktare fick bara kapitulera en gång och det var för ett skott från Rolf Pettersson.

Varg-Olle tvåa i speedway-SM.
I torsdagskvällens VM-tävling i speedway fick svensken Varg-Olle Nygren se sig knappt besegrad av Harry Saunders från Oxford. Saunders.nådde 15 poäng, medan Varg-Olle fick nöja sig med 14. Ställningen var jämn tävlingen igenom och varken Saunders eller Varg-Olle hade förlorat något heat när de ställde upp tillsammans för att avgöra striden i 19:e heatet. Svensken kom bra iväg i starten och när han sedan 'behöll ledningen under de två första varven var hoppet om svenskt VM-tecken tämligen gott, men på upploppet kom Saunders i en rasande spurt och gick över mållinjen som segrare med Varg-Olle tio meter bakom sig.
Resultat: 1) Harry Saunders, Oxford, 15, 2) Olle Nygren, Sverige, 14, 3) Bruce Semmens, Ashfield, 13, 4) Ron Jonston, Belle Vue, 12, 5) Benny Kling, Wolverhampton, 10.Gotlänningen
Fredagen 11 Juli 1952
Nr 157
Årgång 69