19521219 - Bil körde på pojke vid Svejde.

Bil körde på pojke vid Svejde.
Bilisten smet från platsen.

Under gårdagen inträffade en del trafikolyckor, av vilka den ena medförde personskador. I övrigt får de lättare materiella skador som uppstod skrivas på det halkiga väglagets och ovarsamhetens konto.
Strax före k. 17 körde en bil på 13-årige Visbypojken Torulf Lind på vägen vid Svejde i Follingbo. Olyckan inträffade när bilen, som hade Visby som riktning, efter god fart fick en sladd vid omkörning av en annan bil. Pojken träffades av bilen och for vid den kraftiga smällen ner i diket. Det var mannen i den omkörda bilen som såg något »svart» flyga ner i diket. Han stannade, tog hand om pojken och förde honom till lasarettet. På lasarettet konstaterades att Lind fått förutom benbrott även lättare skrubbsår i ansiktet.
För utredning av olyckan vill landsfiskal Önnered, gärna komma i kontakt med bilföraren, som fortsatte sin väg uta natt ta notis om gossen, och ev. vittnen till olyckan.
Polisen vill också meddela att den försvunna bilen möjligen kan vara en Volvo pv 444 och ljusblå till färgen.
En bilkrock som kan skrivas på halkans konto inträffade vid A 7:s grindar. En militär- och civil bil krockade, en del skador på skärmar och kylare uppstod.
En person hade kört omkull med sin cykel på vägbanan vid Gutevägen. Han hade slagit sönder sig i ansiktet och var ganska virrig, när polisen tog hand om honom. Olyckan kan skrivas på spritens konto.
Två bilar stötte samman i den farliga kröken vid Donnerska huset i Klintehamn. Personbilen som kom inifrån samhället krockade med en lastbil, som hade släpvagn och kom från Visby, Personbilen fick en del »skråmor».
Kl. 24 i går fick polisen meddelande om att en man låg i en förstuga vid Ryska gränd. Man hade sagt att han var berusad. När polisen tog in honom på stationen visade han redligt uppträdande, men han kunde inte ge någon förklaring på varför han hade legat i förstugan.
I Tofta krockade en skåpvagn och en militärbil. Skadorna på åkdonen blev dock inte så stora. Halkig väg och ovarsamhet vid omkörning får väl stå som orsak.
I Västerhejde i dag inträffade en kollision mellan två personbilar. Bilarna körde i samma riktning med kort avstånd. Den framförvarande skulle stanna och visade stoppljus, och den bakomvarande bromsade in, men för att väja för en cyklist som kom, bar det sig inte bättre än att den bakomvarande bilen törnade in med vänstra delen i den framförvarande. En del skador uppstod givetvis.



Gotlänningen
Fredagen den 19 December 1952
Nr 295
Årgång 69