19520801 - Nowak-kikaren var från Björke.

Nowak-kikaren var från Björke.

Nytt inbrott uppdagat i Roma.

Medan Nowak ruvar i sin cell arbetar polisen på att skaffa fram bevis om de inbrott där Nowak troligen haft ett finger med. Att han inte precis hållit sig på den smala vägen framgår bl. a. av att kikaren som hittades i hans bagage härrörde från Björke en person därifrån kände genast igen den som sin. Så i Björke har Nowak alltså också varit ... Silvakompassen har ännu inte fått någon ägare.
Man kan f. ö. också anta att han hälsat på i Roma. Där stals ju lika mycket dollar som Nowak .hade pi sig. I Folkets hus har man nu också konstaterat att ett inbrott ägt rum Det kan mycket väl ha skett i samma veva som dollarstölden då mal inte på någon tid sett efter lokalen Tjuven har här haft ett lätt arbete ett fönster hade nämligen lämnat öppet. 35 kr samt några läskedrycker försvann. Nowak slängde läskedrycksflaskor. omkring sig under jakten vid Mickelgårds i Silte. Givetvis kan han ha tagit dem på annat håll.
Polisen är i dag sysselsatt med at undersöka omständigheterna kring stölden i en affär i Kräklingbo sam en motorcykelstöld i Ljugarn. Motorcykeln hittades i Silte. Igår hördes närmare de personer i Silte som hade att göra med Nowak i måndags morse då han greps. Dessa berättade bl. a. att Nowak dragit kniv tre gånger.Gotlänningen
Fredagen 1 augusti 1952
Nr 175
Årgång 69
Lösnummer 20 öre