19650426 - Hemse chockstarta de och 4- 0-slog Dalhem.

Hemse chockstarta de och 4- 0-slog Dalhem.

"Toggan" Johansson gav Hemse en chockstart i matchen mot Dalhem.

- Av KNUT MATTSSON -
Hemse (GA) Hemse chock-startade i matchen mot Dalhem på lördagen. Redan innan Sudervalls-publiken riktigt kommit underfund med att nu var det allvar, så låg bollen bakom juniormålvakten Ulf Hejdenberg i Dalhem. Det var "Toggan" Johansson som fick drömträff från cirka 30 meter och bollen borrade sig in i bortre krysset omöjligt för målvakten att göra något åt. Tid 35 sekunder och kanske årets mål på Sudervallen!
Det var alltså en upptakt som lovade mycket. Men fortsättningen blev tyvärr inte så bra. Ingetdera av lagen fick igång något spel att tala om. Man kan dock redan nu konstatera att Hemses försvar kommer att bli svårforcerat. Halvbackskedjan med Janne Kristoferson, Bertil Green och Bengt Johansson har , såväl hårdhet som tänjbarhet. Backarna Erland Johansson och Stig Georgsson tog hand om Dalhems yttrar helt och Sune Brynolf i målet fick inrikta sig på att springa ut och plocka upp bollar som ingen motståndarforwards hann med på.
Men hemmakedjan gick inte bra. "Toggan" spelade center och det är inte hans plats. Inner är ratta platsen när konditionen blir bättre. En angenäm bekantskap var nye högeryttern Bengt Lager. Bra rusher och klokt växelspel med Matti Jussila som officiellt var ytter på andrakanten men som mest höll till inne i mitten. När den grabben blir inspelad i laget kan det hända saker. Rolf Hardingz gjorde ett mål men just inte mer och samma var det med Lars-Erik Enblom.
Dalhem är bättre än sitt rykte och flera av ungdomarna har framtiden för sig. Nu blev det defensivspel från början på grund av Hemses mål redan i första minuten. Kampen om mittfältet vanns av hemmalaget och man fick aldrig se något konstruktivt spel från gästernas sida. Målvakten hade otur vid sista målet, men är en grabb som har smidighet och vilja och som laget kommer att få glädje ay. Kurt Johansson spelade ytter och var inte riktigt kurant. För övrigt gjorde Sven Sjögren och Stig Roos ett gott dagsverke. Målgörare: 'Toggan' Johansson, Rolf Hardinz, Bengt Lager och Lars-Erik Enblom.Gotlands Allehanda
Måndagen den 26 april 1965
N:r 95