19650614 - Inbrott uppklarade efter slagsmål.

Inbrott uppklarade efter slagsmål.

En rad inbrott i Klintehamn och Levide på senaste tiden klarades upp i helgen. Två ynglingar från trakten har erkänt att de gjort fem inbrott i Levide under våren. De kom dock inte vid något tillfälle över något av värde. Ynglingarna har också erkänt inbrott i Kondis i Klintehamn där de stal 5 kr och en läsk, de har erkänt ett misslyckat inbrottsförsök i Klintegården och skadegörelse i beklädnadsaffären där en fönsterruta och en fönsterbåge bl.a. förstördes.
I förra veckan tog ynglingarna en cykel i övre Fröjel, körde mot Sproge, tog en bil i ett olåst garage och körde med den till Klinte. Där lämnade de bilen, tog två cyklar och fortsatte hem.
- Nu är det egentligen bara stölden vid Konsum i Klinte, som ynglingarna inte erkänt, sa polisen i går kväll.
Upprinnelsen till att stöldhärvan nystades upp var bråket 1 Klinte i fredags. De två ynglingarna kom på gatan och blev retade över några andra ynglingar, som sagt något till en flicka. Det blev häftigt slagsmål. En polisman fick motta slag av flera av de inblandade innan ordningsmakten äntligen fick slut på stridigheterna. Polisen fick uppsöka läkare efteråt för att få sina skador omsedda.
Tre av ynglingarna fördes till polisstationen, där en av dem ännu var så bråkig att han förstörde inredningen i cellen. I samband med förhöret om slagsmålet tog polisen också upp stölderna och småningom kom erkännande.
Medan polisen tagit in två av de i slagsmålet inblandade på stationen befann sig ännu en tredje slagskämpe - en av dem som nu erkänt stölderna - utanför. Ynglingen tog då en sten på närmare kilot och kastade den genom dubbla fönsterrutor rakt in på polisstationen. Lyckligtvis skadades ingen av stenen.Gotlands Allehanda
Måndagen den 14 juni 1965
N:r 134